Utomhusporträtt av Elham B. Rostami

Foto: Erik Thor/SUA

Om Elhams forskning

Min forskning syftar till att förstå den bakomliggande patologin i olika typer av akuta hjärnskador med huvudfokus på traumatisk hjärnskada. Vi använder multimodal övervakning av den skadade hjärnan inklusive mikrodialys, dvs. mätning den kemiska miljön lokalt i hjärnan, i behandling av patienter med akuta hjärnskador. De data som genereras från dessa övervakningar, samt kliniska data, analyseras med hjälp av maskininlärning för att identifiera viktiga prediktorer (~ledtrådar) för utfall. Våra prekliniska studier inkluderar olika experimentella hjärnskademodeller, in vitro-studier med läkemedelstestning, samt patientspecifik iPSC (omprogrammerade stamceller) och genetisk analys. Vårt huvudmål är att identifiera viktiga prognostiska markörer och förstå varför vissa människor återhämtar sig bättre än andra och vilken roll vår genetiska bakgrund spelar.

Sedan utbrottet av COVID-19 har vi också initierat studien COVID-19-Neuro där vi undersöker associerade neurologiska komplikationer och SARS-Co-2 möjliga akuta skador på nervsystemet.

Nedladdningsbara bilder

RostamiEhlhamB_fotoErikThor_DSC_5744_hires

Foto: Erik Thor/SUA

Ladda ned
Elham Rostami

Foto: Mikael Wallerstedt

Ladda ned

Kort fakta om Elham

Född: 20 mars 1979
Intressen: Gillar att måla och teckna. Har bland annat gjort illustrationer till mina egna artiklar.

Jag är ledamot i Sveriges unga akademi för att förbättra förutsättningarna för kliniska forskare samt för att öka intresset för forskning och vetenskap.

Mer med Elham

 

ledamot-singel-03
Spela film

Foto: Erik Thor/SUA

Akademiaktivitet

Inga inlägg hittades

Publikationer

Inga inlägg hittades